12.7 C
Budapest
April 23, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belfölddigitális oktatáskoronavírusMAGYARORSZÁGpsztáppénz

PSZ: Van olyan tiszamenti iskola, ahol a 35 fős tanári karból 33-an elkapták a koronavírust

Van olyan tiszamenti általános iskola, ahol a 35 fős tanári karból 33-an igazoltan elkapták a koronavírust – mesélte a Népszavának Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke, miután hétfőn levélben fordultak a köznevelési államtitkársághoz, azt kérve, hogy az egyre súlyosbodó járványhelyzet miatt mihamarabb hozzanak döntést az iskolák ügyében.

A PSZ két megoldást javasolt, az egyik, hogy a középiskolákhoz hasonlóan minden általános iskola térjen át digitális oktatásra, a szülőknek pedig biztosítsák a 100 százalékos táppénzt, hogy otthon tudjanak maradni a gyerekekkel. A másik, hogy csak a felső tagozatos diákoknak rendeljenek el tantermen kívüli munkarendet, az alsóbb évfolyamokon pedig vezessenek be „hibrid” (online és tantermi) oktatást.

A PSZ elnöke szerint tudnak olyan debreceni iskoláról is, ahol 240 diákból mindössze 50 volt bent az elmúlt napokban, egy fővárosi intézményben pedig 748 tanulóból 573-an voltak otthon nemrég, többségük hatósági házi karanténban, egy részük viszont azért, mert szüleik nem engedték őket iskolába.

Lehet azt mondani, hogy még most sem olyan magasak a számok, de a fenti példákból is látszik, hogy egy-egy intézményben nagyon súlyos a helyzet. Talán nem kellene megvárni, amíg mindenhol ez lesz a jellemző, a vírus nem «mérlegel»

– fogalmazott Szabó Zsuzsa. A PSZ elnöke arra is felhívta a figyelmet: sok iskolában már elhasználták azt az időkeretet, amit a hiányzó pedagógusok eseti helyettesítésére ki lehetett írni.

The post PSZ: Van olyan tiszamenti iskola, ahol a 35 fős tanári karból 33-an elkapták a koronavírust first appeared on 24.hu.

Related posts

Tagadja a válogatott kézis megkörnyékezését a Veszprém, kiborult a Szeged

MOCOHU

Gattyán: 10 millióan nem költözhetnek el

MOCOHU

Nem a sztároké, hanem az eddig őket segítő serpáké az utolsó nagy hegymászórekord

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This