8.3 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldkínai vakcinaMAGYARORSZÁG

Március közepén érkezik az újabb adag kínai vakcina Magyarországra

A kedden érkezett Pfizer-vakcinák után hamarosan megérkezik az újabb szállítmány az orosz Szputnyik oltóanyagból. A következő kínai vakcinaszállítmány pedig március közepén várható – írta a koronavirus.gov.hu kedden.

Hozzátették, Magyarország az eddigi 6,5 millió adagról 10,9 millióra növelte a lekötött Pfizer-BioNtech oltóanyag mennyiségét. Magyarország így már összesen 31 millió adag oltóanyagot kötött le. Ebből 24 millió adag oltóanyag várható az uniós beszerzésből, ennek eddig 5 százaléka érkezett meg három gyártótól (Pfizer, Moderna, AstraZeneca).

Kedden 114 660 adagot tartalmazó Pfizer-vakcina szállítmány érkezett Magyarországra. Ezt – az oltási protokoll szerint – kiszállították a kórházi oltópontokra, ahol a regisztrált idősek oltását folytatják vele. Az AstraZeneca-vakcinával a 18-59 év közötti krónikus betegeket oltják, ezt eddig a háziorvosok végezték, de ezen a hétvégén a kórházi oltópontokra fogják hívni az oltandókat.

A Janssen és a CureVac még nem rendelkezik uniós engedéllyel, így még nem is szállított oltóanyagot Magyarországra. A Janssen március közepén kaphatja meg az Európai Gyógyszerészeti Ügynökség (EMA) engedélyét, ebből a vakcinából egy oltásra lesz csak szükség, így a lekötött 4,36 millió adag ugyanennyi ember oltását teszi lehetővé.

Arról is írnak, hogy már Magyarország felé tart az újabb orosz vakcinaszállítmány, 180 ezer adag első oltáshoz és 100 ezer adag második oltáshoz elég vakcina érkezik hamarosan az országba.

The post Március közepén érkezik az újabb adag kínai vakcina Magyarországra first appeared on 24.hu.

Related posts

Kritikus állapotban van Bányai Gábor országgyűlési képviselő

MO.CO.HU

Új elemmel bővül a Windows egyik alapprogramja

MO.CO.HU

Látomás és valóság ér össze az éjszakában

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This